Cap Ferret

Op een uurtje rijden van het villapark ligt de luxe badplaats Cap Ferret, bij Fransen ook wel bekend als ‘Het Saint Tropez van de Westkust’.
Cap Ferret is zeer populair bij sterren en andere persoonlijkheden. De badplaats dankt zijn aantrekkingskracht aan zijn bijzondere natuurlijke omgeving, de ongerepte charme en de zomerse sfeer.

Cap Ferret ligt op een schiereiland met aan de ene kant het bassin van Archachon en aan de andere kant de Atlantische Oceaan. De weg naar Cap Ferret, vanaf het plaatsje Lège Cap Ferret, is al een bezienswaardigheid. Je rijdt door een heuvelachtig en bosrijk gebied, langs kleine oesterdorpjes zoals Le Canon, Le Vigne, Petit Piquey en Grand Piquey. In dit laatste dorpje zit de bakker Chez Pascal die beroemd geworden is door zijn Dunes blanches, dat is een soort soesje gevuld met slagroom, een heerlijke lokale traktatie voor bij de koffie of thee. Het dorp zelf is klein en bestaat hoofdzakelijk uit luxe villa’s, vakantiehuizen, hotels, een oud oesterdorpje en een klein maar geliefd (uitgaans)centrum met hippe kledingwinkels, brasseries en eigentijdse decoratieshops. Aan de Boulevard de la Plage bevindt zich de prachtige kerk Notre-Dame-des Flots.

Het schiereiland ligt in het departement Gironde in Aquitanië (zuidwesten van Frankrijk). De kaap is van oudsher bekend vanwege zijn bijzondere vuurtoren. De vuurtoren van Cap Ferret werd in 1839 gebouwd en is tijdens de Duitse bezetting in 1944 vernield. Op 7 augustus 1949 werd de nieuwe vuurtoren ingewijd; de vuurtoren is 52 meter hoog en is vanaf een afstand van 50 kilometer zichtbaar.

Op bekende reisblogs en social media wordt regelmatig geschreven over Cap Ferret. In google tref je veel inspiratie voor een reis naar dit Franse pareltje. Een absolute must voor je verblijf op ons vakantiepark.