Vissen

Vissen in de zee, rivieren of in bassins? Voor de liefhebbers valt er veel te kiezen.

Het gebied rondom Salles is van oudsher een vissersgebied. De Atlantische kustlijn is beroemd vanwege de zeevruchten en vissenvangst.

Als je in Frankrijk wilt vissen, heb je een visbrevet nodig. Hier staat uitgelegd hoe je deze kan aanvragen. Dit kan online of bij een van de vele lokale viswinkels.

Achter het villapark loopt de rivier de l’Eyre en is toegankelijk via een bospad nabij het hek. Beneden is een rustige visstek waar je gegarandeerd wilde Forel zal zien zwemmen. Of je ze vangt, dat is een tweede. Met name de Lente en vroege zomer zijn deze dieren veel aanwezig.

Ook zijn er in de regio veel bassins waar onder andere forel gekweekt wordt voor de vangst. Hier kan je met een toegangsbewijs eenvoudig een lekker visje vangen voor je eigen Barbeque.

Mocht je liefhebber zijn van zeevissen, dan zijn daar ook diverse mogelijkheden voor zoals georganiseerde tours vanuit Arcachon of je kan een eigen bootje met of zonder gids voor een dagdeel huren. Vraag bij de receptie op het park gerust voor meer informatie.